Stort eller litet? ... många eller få?

Vi kan åstadkomma det mesta våra kunder frågar efter, men det finns vissa generella begränsningar som man kan tjäna på att känna till:
Vi trycker på de flesta förekommande papperskvalitéer som finns: obestruket, bestruket, glättat, återvunnet (recycling).
Max pappersvikt: 350 g/m2 (det finns vissa undantag).

Med digitaltryck gäller följande parametrar: Maxformat: 700 x 500 mm
En liten tumregel är att digitaltryck har lägre uppstartskostnader vilket gör att tekniken lämpar sig för mindre till medelstora upplagor. I vår prismatris ser du exakt var den ekonomiska brytpunkten är. 
 
För arkoffset är maxformatet 720 x 1020 mm. 
Arkoffset har högre uppstartskostnader och lämpar sig från medelstora till stora upplagor. I vissa lägen kan vi fördela flera tryckuppdrag på samma tryckark "Samtryck" vilket innebär att uppstartskostnaderna delas upp på de olika uppdragen. I vår prismatrisser du när Samtryck är möjligt.
När toleranserna är riktigt små finns det tillfällen då det krävs att trycket sker i offset. Offsetpressar har stabilare matning och ger en mer exakt placering av trycket på arket. Även om det idag är sällsynt kan det vara viktigt i samband med viss efterbehandling. 

För storformatproduktion som affischer, expomaterial eller vepor. Posters i format 50×70 cm till fasadvepor på flera meter gånger flera meter.
Vi trycker på papper, textil, plast, trä, metall och glas. Beroende på materialtyp finns olika formatbegränsningar – fråga oss!